Politiekapel Noord- en Oost-Gelderland

 

Dirigent

Jan Schoonhoven

Jan Schoonhoven

dirigent

Sinds september 2015 staat onze fanfare onder leiding van Jan Schoonhoven.

Jan Schoonhoven werd op 20 september 1962 geboren in ’t Harde. Op tienjarige leeftijd begon zijn muzikale opleiding met trompetles aan de Streekmuziekschool N.W. Veluwe te Elburg.
Zijn dienstplicht vervulde hij bij het Jachthoornkorps Garde Jagers. Na een stageperiode bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen, werd hij in 1989 aangesteld als wachtmeester muziekinstructeur bij het Trompetterkorps der Artillerie. In 1990 behaalde hij het Diploma Trompet en het Praktijkdiploma Directie Harmonie- Fanfare- Brassband aan het Conservatorium te Zwolle.

Daarna vervulde hij de functie van muziekinstructeur van het Fanfarekorps der Limburgse Jagers in de rang van adjudant. In deze periode ontving hij twee hoge Duitse onderscheidingen: een “Ehrenkunde” van de minister van
Cultuur en het “Ehrenkreuze in Bronze” van de Deutsche Bundeswehr. In 1992 behaalde hi het Einddiploma Directie
Harmonie- Fanfare- Brassband aan het conservatorium te Zwolle. Van 1995 tot 2004 was Jan Schoonhoven dirigent van
het professionele fanfareorkest Trompetterkorps Bereden Wapens. In 2006 behaalde hij het diploma ‘Bachelor of Music in
Education’ eveneens aan het conservatorium te Zwolle.

Jan Schoonhoven is naast dirigent van de Politiekapel Noord- en Oost-Gelderland ook dirigent van Algemene Muziekvereniging Zeewolde.

Daarnaast is hij eigenaar van het artiesten-, concert- en evenementenbureau Mastermind4you en docent muziek aan het Vechtdal College in Dedemsvaart en het CSG Reggesteijn in Rijssen. Regelmatig treedt hij op als jurylid en als gastdirigent.